Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/onderne1/public_html/wp-content/themes/nifty/single.php on line 33
nieuws15 augustus 2022by Secretariaat OW

Presentatie masterplan “Boven het Spoor” door Jo Coenen en Luc Soete – 13 september a.s. – Centre Ceramique.

Vanaf 10 september t/m 30 oktober 2022 is in Centre Céramique een expositie te bezichtigen over het masterplan “Boven het Spoor” van Jo Coenen en Luc Soete.

Op dinsdag 13 september a.s. organiseert Buurtnetwerk Céramique in samenwerking met Ondernemend Wyck een presentatie over dit masterplan. Gezien de grote interesse tijdens de 1ste presentatie op 8 april jl. is aanmelden verplicht. De presentatie wordt georganiseerd voor diverse raadsleden van de Gemeente Maastricht, ondernemers van Wyck en inwoners van de wijken Heugemerveld, Wyckerpoort, Sint Maartenspoort, Wyck en Céramique.

Met hun, op 9 februari 2022 bij de Gemeenteraad ingediende, masterplan “Boven het Spoor” willen oud-Rijksbouwmeester Jo Coenen en econoom Luc Soete de spoorbarrière in Maastricht definitief slechten. Fietsers en voetgangers kunnen straks dwars door het station Wyck naar een nieuwe zijtak van de Groene Loper. Een spoortunnel van 1,5 kilometer en een ondergronds Maastrichts station scheppen meteen ook ruimte voor 150.000 vierkante meter bebouwing, inclusief een nieuwe woonwijk. De spoorwegovergang Duitse Poort en de spoortunnel Akerpoort verdwijnt en ervoor in de plaats komen directe verbindingen tussen Wyck, Wyckerpoort en de Groene Loper, wat de bereikbaarheid van Wyck zal verbeteren. Ook de verbinding van het station met Céramique wordt breder.

Locatie: Centre Céramique, Plein 1992 6221JP Maastricht
Datum: Dinsdag 13 september 2022; presentatie van 18.30 tot 20.00 uur
Kosten: presentatie gratis
Aanmelden: via algemeen@bnwceramique.nl tot 5-9-2022.
Alsnog verhinderd, gaarne tijdig afmelden.
Vermelden: naam, aantal personen
Bijzonderheden: minimaal 60 en maximaal 100 personen

Share