Lokale regels voor Maastrichtse ondernemers bij bestellen en afhalen

Lokale regels voor ondernemers als woensdag 10 februari het bestellen en afhalen wordt ingevoerd.

  • Ondernemers richten hun uitgiftepunt sober in;
  • Uitgifte vindt plaats via een gevelopening;
  • De ondernemer blijft steeds in de zaak, de klant staat in de buitenlucht;
  • Daar waar de gevel eindigt, begint de buitenruimte;
  • Er mogen geen uitstallingen op straat worden geplaatst;
  • In de daarvoor aangewezen straten richten ondernemers wachtvakken in (zie de nieuwe versie van folder ‘wachtvakken’).

Meer informatie over de  landelijke regels voor bestellen en afhalen, vinden ondernemers op de website van de Rijksoverheid en de Kamer van Koophandel.

Laden en lossen in de binnenstad

Door de coronacrisis waren de tijden voor laden en lossen in de binnenstad losgelaten. Deze gaan vanaf woensdag 10 februari weer ’terug naar normaal’. Dat betekent dat van woensdag 10 februari 2021 laden en lossen in de binnenstad alleen mag tussen 07.00 uur en 11.00 uur. Dit omdat detailhandel nu open mag gaan voor bestellen en afhalen (click & collect).

Openingstijden carnaval:

·      De regeling voor carnavalszondag uit de winkeltijdenverordening geldt ook dit jaar gewoon. Dat betekent dat op zondag 14 februari alle winkels in het centrum dicht zijn. De essentiële winkels buiten het centrum mogen desgewenst tussen 12.00 en 18.00 uur openen. Niet-essentiële winkels buiten het centrum mogen opengaan voor bestellen en afhalen;

·      Voor carnavalsmaandag en –dinsdag geldt dit niet: dan mogen alle essentiële winkeliers in de hele stad zelf bepalen of ze hun winkel openen. Niet essentiële winkels mogen alleen opengaan voor bestellen en afhalen.

Share