Maastrichtse hoteliers kiezen voor niet-hotelier als boegbeeld

Hans Bours is de nieuwe voorzitter van de Samenwerkende Hotels (Sahot) in Maastricht. Hij volgt Frans-Willem Cox (directeur-eigenaar Van der Valk Maastricht) op.

Opvallend; De nieuwe voorzitter Hans Bours is geen hotelier, zoals tot nu toe gebruikelijk was. De Sahot was al langere tijd op zoek naar een onafhankelijk voorzitter van buiten de hotelbranche. Hans Bours is afkomstig uit de marketing en communicatiebranche en was tot 2013 eigenaar-directeur van het bureau Infour. Sinds 2013 is hij directeur-eigenaar van Bureau 20/20 en als marketeer en interim-consultant werkzaam voor tal van bedrijven in de zakelijke dienstverlening, overheid en maakindustrie. Ook was hij voorzitter van de fundraiser Five4Five (Kankeronderzoek Limburg) en Ondernemend Wyck. Deze laatste functie zal hij nog tot eind februari bekleden.

Het bestuur van Sahot bestaat uit: Ralph Meijs (LBG Groep), Claire Jeunhomme (NH Hotels), Rogér Konsten (Dormio Resort Maastricht) en Paul Janmaat (Buitenplaats Vaeshartelt). De stichting vertegenwoordigt 21 hotels, met iets meer dan 2000 hotelkamers.

Bron: Redactie Ondernemen in Limburg
Maandag 4 december 2023 om 16:27

Share

Leave a Reply