Omleiding vanaf 18 maart op de Franciscus Romanusweg

Bereikbaarheid Wyck vanaf 18 maart 2017

De uitvoering van het project Noorderbrugtracé is in volle gang. Dat brengt verkeershinder en wijzigingen in rijroutes met zich mee.
De Franciscus Romanusweg tussen Viaductweg en Borgharenweg zal afgesloten zijn van zaterdagavond 18 maart 18.00 uur tot 12 mei 2017. Winkels en bedrijven in Wyck zijn steeds bereikbaar via de omleidingsroutes met gele borden.
De omleiding geldt voor alle verkeer en is nodig voor de herinrichting van de Franciscus Romanusweg en het kruispunt bij de brandweerkazerne.
Klik hier voor actuele informatie hierover, want planningen kunnen wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk.

Gewijzigde rijroutes
Tijdens de afsluitingsperiode rijdt het verkeer via de nieuwe rijbanen bij knooppunt Oost (tussen brandweerkazerne en Borgharenweg) en de Borgharenweg (dan weer open). Houd wel rekening met een langere reistijd.
Klik hier voor de omleidingsroutes voor het autoverkeer
Klik hier voor het fietsverkeer
Klik hier voor meer informatie rond de Noorderbrug in bovengenoemde periode

Vooruitblik
Naar verwachting gaat vanaf 12 mei de Franciscus Romanusweg weer open voor verkeer. Een deel van het verkeer van en naar Wyck blijft in de definitieve situatie rijden via de nieuwe rijbanen tussen brandweerkazerne en Borgharenweg.
Naar verwachting gaat vanaf medio april ook de Scharnerweg tussen Wilhelminasingel en Hunnenweg voor langere tijd dicht. Hierover informeren we u zo spoedig mogelijk.
Er worden voor gezorgd voor goede bebordingen en omleidingsroutes om bezoekers de beste weg naar Wyck te begeleiden en ook weer de wijk uit te rijden.

Wat kunt u doen?
Er vinden volop werkzaamheden plaats. Niet alleen voor het nieuwe Noorderbrugtracé, ook voor de afbouw van het verkeerssysteem voor A2 Maastricht en de bovengrondse herinrichting. Dat betekent dat de bereikbaarheid voortdurend in beweging is. Ook u als ondernemer kunt meehelpen:
* Informeer uw klanten en leveranciers. Attendeer ze op de Slimme Kaart
Hierop staat actuele informatie over afsluitingen, omleidingen, extra reistijd en drukte op de weg. Voeg deze site toe aan uw eigen website
* Blijf op de hoogte!
Maastricht Bereikbaar informeert iedereen over de bereikbaarheid van stad en regio en slimme reisalternatieven via de 2-wekelijkse nieuwsbrief. Klik hier om u aan te melden
* Profiteer van slimme reisacties die Maastricht Bereikbaar biedt. Zodat uw medewerkers comfortabel van en naar hun werkplek reizen
Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl of bel met de klantenservice via 043-799.94.09
Klik hier voor meer informatie over ‘Wyck Bereikbaar’

Share