Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/onderne1/public_html/wp-content/themes/nifty/single.php on line 33

Sinterklaas aan de Maas!

12 november t/m 4 december 2011

Op zaterdag 12 november is het zover, Sinterklaas komt het land binnenvaren vanaf Spanje. Om 10.00 uur gaan bij Rederij Stiphout de trossen los om de Sint tegemoet te varen! Om 11.00 uur komt Sinterklaas aan bij Rederij Stiphout aan de Kesselskade, waar hij wordt ontvangen door burgemeester Onno Hoes. Hierop aansluitend is er een rijtoer door het stadsdeel Wyck en het centrum. In het Stadhuis vindt om 12.45 uur de audiëntie plaats. Om 15.00 uur vindt in Centre Céramique onder leiding van Patrick van de Weijer een groots ‘Welkom Sinterklaas’ feest plaats met natuurlijk Sinterklaas als eregast. Naast de muzikale (peper)noten van Limburgs bekendste kinderband “De Droomband”, zullen ook diverse surprise-optredens Sinterklaas een warm welkom geven. Het Sinterklaasfeest is gratis toegankelijk en elk kind krijgt een originele FunVille klik klak kikker als aandenken.

Muzikaal cadeau
Rond 17.00 uur verrassen Muziekpieten Frank Steijns en Huub Adriaens Sinterklaas nog met een bijzonder muzikaal cadeau vanaf de toren van het Stadhuis. Aansluitend neemt de goedheiligman zijn intrek op de boot en zal hij aldaar samen met de kapitein van de ‘Spanje-vallei’ inchecken.

Sinterklaas blijft logeren!

Dit jaar komt Sinterklaas niet alleen met zijn boot aan in Maastricht, hij blijft ook nog eens drie-en-een-halve week in Maastricht logeren. De ‘Spanje-vallei’ boot aan de aanlegsteiger van Rederij Stiphout (Maaspromenade 58) is van zaterdag 12 november tot en met zondag 4 december zijn thuishaven. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. De stapels brieven en het dikke Sinterklaasboek liggen op het grote bureau in zijn werkkamer. Als Sint klaar is met alles wat hij moet doen, luiert en leest hij in een zachte, rode stoel in zijn woonkamer. En in de pakjeskamer kom je misschien wel een cadeautje tegen met jouw naam erop. Naast speciale ontvangsten, voorleesuurtjes en workshops is er tevens een bijzonder cultureel aanbod, waar o.a. kunst, dans, zang, beweging en literatuur deel van uit zullen maken. Tijdens het verblijf van Sinterklaas en zijn Pieten in Maastricht is er in ieder geval van alles te beleven op de ‘Spanje-vallei’ en in de stad. Ga dus mee op Pietentocht en Sinterklaasavontuur!

Met Sinterklaas aan de Maas wordt voorafgaande aan Magisch Maastricht het startschot gegeven voor de bijzondere feestdagen in Maastricht. Kijk voor meer informatie, openingstijden en speciale activiteiten op www.sinterklaasaandemaas.nl en volg via de gratis te downloaden Pietentocht de tips van de Wegwijspiet!

Share