Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/onderne1/public_html/wp-content/themes/nifty/single.php on line 33

Parkeren voor 7 euro per dag bij Q-Park!

Parkeergarage Q-Park Bonnefantenmuseum: parkeren voor € 7,- per dag in november- en decemberweekenden (geldig op zaterdag en zondag)

Tijdens de drukke weekenden in november en december wordt het dagtarief van de parkeergarage Q-Park Bonnefantenmuseum (Céramique) verlaagd van € 14,- naar € 7,-. Dat zijn Q-Park en de gemeente Maastricht samen overeengekomen. Op deze wijze ontstaat ook aan de zuidoostkant van de stad een aantrekkelijk Park+Walk parkeeralternatief voor bezoekers van de stad. De parkeergarage biedt plek aan ruim 300 auto’s.

Het stadsbestuur heeft het streven om langs alle invalswegen de bezoekers een aantrekkelijke Park+Walk-voorziening (P+W) te bieden. Met dergelijke voorzieningen wordt parkeren aan de rand van het centrum gestimuleerd en wordt zoekverkeer voorkomen. In de huidige situatie kunnen bezoekers komende vanuit het noordwesten dagelijks al gebruik maken van de P+W Cabergerweg, vanuit het noordoosten de P+W Noorderbrug en vanuit het zuidoosten de P+W Stadspark (Kennedybrug), allemaal tegen een dagtarief van €7,-. Komende vanuit het zuidoosten was er nog geen Park+Walk-alternatief. Met het verlagen van het parkeertarief van de parkeergarage Q-Park Bonnefantenmuseum naar het P+W-tarief van € 7,- ontstaat ook in deze hoek een aantrekkelijk parkeeralternatief aan de rand van het centrum.

Er is bewust gekozen voor de weekenden in november en december, omdat dit vanwege Magisch Maastricht en de wekelijkse koopzondagen de drukste weekenden van het jaar zijn.

 

Share