Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/onderne1/public_html/wp-content/themes/nifty/single.php on line 33
nieuws29 maart 2013by admin

Een vrije Rechstraat!

Het is zover! “Een ‘vrije’ Rechtst(r)aat binnen afgesproken kaders’. Door de inzet van O.I.W. (Ondernemers Initiatief Wyck) is het gelukt om een mooie overeenkomst te sluiten in goede samenwerking met Gemeente Maastricht.

In het kader van deregulering ‘minder regels, meer service’ start in de Rechtstraat een pilot van 6 maanden. Om de ondernemers meer mogelijkheden te geven hun straat aantrekkelijker te maken, kunnen zij op de koopzondagen vanaf 01 april hun waar ‘ vrij’ uitstallen op eigen stoep. Dit uiteraard binnen afgesproken kaders.

Het O.I.W. doet de ‘handhaving’. De ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun uitstalling en de passende kwaliteit hiervan: een bankje buiten zetten? Dat bijzondere beeld of heerlijke broodjes? Een mooie stapel boeken laten zien of de laatste fashion showen? We brengen de winkel op straat!

Tussentijds wordt geëvalueerd met de gemeente hoe de pilot verloopt. Met name wordt gekeken naar bereikbaarheid en veiligheid, vrije doorgang voor rolstoelen en kinderwagens.

Wij vertrouwen op een groot succes!

Share