WENSENLIJST:
Vele projecten en ideeën zijn de revue gepasseerd. Een aantal succesvolle en een aantal gestrande projecten. De wensenlijst van Ondernemend Wyck blijft er in het belang van de leef-, woon-, werkbaarheid van bruisend Wyck!

Wat staat er nog op de agenda (willekeurige volgorde)

 1. Place Percee 1
  Dit Plan
  dateert uit het verleden. Maar samen met de ondernemers van de Percée zullen er nieuwe plannen worden gemaakt, zodat ook dit een nog mooier plein in Wyck gaat worden.
 2. Uitstallingenbeleid
  Vanaf 01 januari 2016 was een nieuw uitstallingenbeleid van kracht. De gehele nota kunt u hier nalezen. En hier ziet u alles op een rijtje.
  Doordat nog steeds de bezoekers tussen de borden, welke op verschillende plekken op de stoepen staan, moeten lopen, blijft dit een punt van aandacht.
 3. Afvalinzameling – Logistiek leveranciers
  I.s.m. Maastricht Bereikbaar is getracht om vanaf 2016
  een doorstart te maken om het afval en de logistiek van de vele leveranciers in goede banen te gaan leiden. Hier is de medewerking en samenwerking van de ondernemers, bewoners, (toe)leveranciers en gemeente Maastricht hard voor nodig. Ondernemend Wyck heeft bij de vele besprekingen zitting gehad, maar de kosten kan deze vereniging niet dragen en heeft dit agendapunt overgedragen aan gemeente Maastricht.
 4. Parkeerbeleid
  In de As van Wyck is de duur van het parkeren teruggebracht naar 1 uur. Dit blijkt in de praktijk niet te werken en momenteel zijn er weer onderhandelingen om dit terug te brengen naar 2 uur.

Gearchiveerde projecten:
Aan Tafel/Herinrichting Ruiterij: Presentatie Tim Prims
Bewegwijzering Hoeg Plan
De Griend Platte Zaal De ruimten zijn weer gevuld door Complex en restaurant Noon.
Elektriciteitshuisje Hoogbrugstraat Aangezien dit een monumentaal huisje is (…) mag er derhalve niets aan veranderd worden.
Het Cörversplein gerealiseerd 2015/2016
– Vanaf 06 juli 2015 is het volgende veranderd:
1. Geen scooters meer over de Servaasbrug, Oeverwal en Cörversplein
2. Vrachtverkeer kan tot 11:00 uur laden/lossen
3. Autoluw verkeer vanaf het kruispunt Rechtstraat/Wycker Brugstraat naar de Servaasbrug
4. Parkeerplaatsen op het Cörversplein zijn verwijderd
Graffiti en onderhoud
Kop Stationsstraat met de komst van de ondergrondse fietsenstalling en de herinrichting van de ‘kop van de Stationsstraat’ is dit een mooi en rustig straatbeeld geworden. Wel blijft Ondernemend Wyck zich hard maken bij de gemeente Maastricht om te zorgen voor handhaving!
Fietsplan Fietsenstalling Deze in 2018 in gebruik genomen.