Nieuws

Bericht A2Maastricht t.b.v. afsluitingen

Belangrijk!!
Dit is een bericht van A2Maastricht m.b.t. werkzaamheden/afsluitingen. In september a.s. zullen alle wegen nabij de zuidelijke tunnelmond worden voltooid.

Werkzaamheden 2015 nabij noordelijke tunnelmond:
Van 4 t/m 7 september zal de A2 richting Eindhoven worden afgesloten. Het verkeer zal via Heerlen naar het Noorden moeten rijden. Bekijk hier de plattegrond
AFGELAST: Op 18 en 19 september volgt een afsluiting van de A2 naar het Noorden; omleiding via Heerlen. Bekijk hier de plattegrond.
AFGELAST: Op 20 en 21 september tot 06:00 uur volgt een afsluiting van de A79 naar Heerlen; omleiding via Geleen. Bekijk hier de plattegrond. 
Een en ander betekent dat eind 2015 de hele nieuwe infrastructuur, inclusief de tunnel gereed zal zijn. 
Tot en met maart 2016 volgen het testen van alle tunnelsystemen. Daarna gaan o.m. de hulpdiensten uitgebreid oefenen.

Vanaf november 2016 t/m februari 2017 volgt tenslotte de gefaseerde ingebruikneming van het hele plan, te beginnen met de onderste tunnelbuizen.

Hier kunt u de film bekijken, waarin op een zeer inzichtelijke manier het hele verkeerssysteem na de openstelling weergegeven wordt, inclusief het bebordingsplan.

 

 

 

Ondernemer van de Maand juli is ‘Samen Spelen’.

In april 2014 is ‘Samen Spelen’ geopend met een nieuw concept van kinderopvang. Met de ‘vergrijzing van de bevolking’ wordt steeds meer voor deze generatie iets georganiseerd. ‘Samen Spelen’ is er juist om de toekomst “in the picture” te zetten. Zij zijn dit nieuw concept gestart omdat MIK werd gesloten en het niet zo kon zijn dat er geen of zo weinig opvang in Wyck was, terwijl Wyck juist zo jong is! Ook voor de komende jaren is de prognose dat er landelijk veel baby’s geboren gaan worden.

Door ouders op te roepen mee te helpen in bijv. hun tuin, het sinterklaasfeest, etc. kunnen zij hun kosten laag houden. Meer informatie kunt u nalezen via:

http://www.samenspelen.net/

Ondernemer van de maand juni: Grand Café Boulevard

Ze zijn dit 8 jaar gevestigd in Wyck. Ze zijn geëindigd op een mooie 3e plaats van ‘Gezelligste café van Limburg’. Ze werken en denken actief mee aan het verbeteren van Wyck: zo heeft Régis deelgenomen aan de ‘collecte’ voor het project bloembakken, werkt Harold mee aan het buurtblad Groet Wiek om bewoners en ondernemers te informeren en delen ze informatie via hun FB-pagina. Tevens hebben ze samengewerkt om een heel mooi plan te bedenken om een geweldige entree van Maastricht te maken op de ‘Kop van de Stationsstraat’!

Ondernemer van de maand april: restaurant Kobe

Van harte gefeliciteerd restaurant KOBE, met de beker van ‘Ondernemer van de Maand april.

Kobe is al 20 jaar een begrip in Wyck, Maastricht en omgeving met hun typische Japanse gerechten en meer in het bijzonder de Teppanyaki! Het is een vaste waarde geworden in Wyck welke hun klanten nog met dezelfde enthousiasme en kwaliteit ontvangt als 20 jaar geleden