Gratis rondleiding door tentoonstelling ‘Anders nog iets voor u?’

Zo 11 december, 13.30u

Duizenden Limburgers  hebben inmiddels ‘Anders nog iets voor u’  in Centre Céramique bezocht, een cultuurhistorische tentoonstelling over de geschiedenis winkels in Limburg, met bijzondere foto’s, verhalen en objecten. Eén zondag per maand is er een gratis rondleiding door de tentoonstelling. Zondag 11 december is het Wim Dijkman (conservator en archeoloog) die u gidst.

“Anders nog iets voor u” vertelt verhalen over Middeleeuwse pottenbakkers, maar ook  over 19de en 20ste eeuwse kleding- en schoenmakers als Schunck, Wolf & Hertzdahl en Durlinger, die klein in één stad begonnen, en later filialen kregen in heel Limburg. En niet te vergeten: de Italiaans ijssalons Milano en la Veneziana, en de superhippe Maastrichtse boetiek van Joep en Henny Groenteman. De tentoonstelling is nog te zien tot 26 februari 2012.

 

De rondleiding is gratis, maar plaatsen zijn beperkt, reserveren via klantenservice@sbm.nl of 043- 350 5600

Locatie: Centre Céramique,  Maastricht.